Gjatë festave të ardhshme, në rrugët zvicerane pritet sërish trafik i rënduar, veçanërisht gjatë urave të Ngjitjes (26 maj), Rrëshajëve (4-6 qershor) dhe Corpus Domini (16 qershor). Ndërprerjet e trafikut për shkak të udhëtimit me sa duket do të përqendrohen në A2, veçanërisht në hyrje të tunelit Gotthard, ku priten radhë të gjata në jug duke filluar nga e mërkura pasdite përpara Ascension dhe Corpus Domini, dhe nga e premtja në mesditë në fundjavën e Rrëshajëve. Kundër-eksodi, në drejtim të kundërt, do të shohë trafik në kolona nga e diela pasdite (Ascension dhe Corpus Domini) dhe pasdite të së hënës së bardhë.

Marketing

Ndërprerje të përkohshme janë të mundshme në seksionet Spiez-Kandersteg (nisjet) , Gampel – Goppenstein (kthimet) , Brunnen-Flüelen (Axenstrasse) , Raron-Briga , Bellinzona-Locarno , si dhe në disa rrugë kryesore. Bernese Oberland, Grisons dhe luginat anësore të Valais. Koha e pritjes është parashikuar edhe në pikat kufitare të Chiasso, Au, Koblenz, St. Margrethen dhe Thayngen.

Për nisje mund të prisni midis orës 10:00 dhe 15:00 për transferimin në stacionet e Realp për kalimin Furka, Kandersteg për Lötschberg dhe Klosters-Selfranga për Vereina, ndërsa për kthimet midis 11 dhe 19 në Oberwald. (Furka), Goppenstein (Lötschberg) dhe Sagliains (Vereina).

Në prani të radhëve, Ustra nuk rekomandon daljen nga autostrada, në mënyrë që të mos mbingarkohet më tej rrjeti vartës. Përdoruesve të bllokuar në trafik u kujtohet gjithashtu që të formojnë gjithmonë një korridor emergjence, ndërsa në ngushtimet e karrexhatës është praktikë e mirë të vazhdohet sipas parimit të hyrjes së menteshës. Në afërsi të kantiereve të ndërtimit është e nevojshme të kaloni me shpejtësi konstante, duke respektuar kufijtë e treguar, të ruani distancat e sigurisë dhe të mos ecni krah për krah. Në rast trafiku të rënduar, përdorni të dyja korsitë./albora.ch/

Marketing