Një grua 23-vjeçare nga kantoni i Aargaut ishte në Kosovë verën e kaluar. 

Marketing

Kur i mbaruan pushimet dhe duhej të kthehej në punë, vendosi t’i zgjaste me mjete të paligjshme. 

Ajo mori testin për COVID-19 të falsifikuar në Kosovë.

E reja ia dërgoi dokumentin shefit të saj ditën e fundit të pushimeve, shkruan Blick.

Më pas, partneri i punëdhënësit i kërkoi të dorëzonte një test PCR. 

Kështu gruaja nga Aargau kontaktoi përsëri falsifikuesin në Kosovë dhe menjëherë mori një rezultat pozitiv PCR pa pagesë.

Më pas, siç shkruan mediumi zviceran, gruaja e shefit i studioi me kujdes dy dokumentet dhe gjeti mospërputhje. 

Ajo kontaktoi kompaninë që dyshohet se ka nxjerrë rezultatet. Aty ajo zbuloi se rezultatet e testit ishin false dhe se kompania nuk i kishte dërguar kurrë.

Prokuroria e dënoi 23-vjeçaren me 600 franga gjobë. 

Ajo duhet të paguajë edhe tarifën e gjobës prej 900 frangash. Përveç këtyre 1500 frangave, ajo ka marrë edhe një gjobë me kusht.

Ishte e qartë për autoritetet kriminale: mashtruesi i dërgoi qëllimisht shefit të saj rezultatet e falsifikuara të testit për të fituar ditë shtesë pushimi. 

Me veprimet e saj ajo kishte dëmtuar kompaninë, e cila duhej të kompensonte mungesën e stafit. Nuk dihet nëse gruaja do të vazhdojë të punojë atje pas këtij veprimi. /albora.ch/

Marketing