Mbretëria e Bashkuar ka dërguar më shumë se 11 milionë artikuj të furnizimeve mjekësore në Ukrainë, ndërsa vendi vazhdon të luftojë forcat ruse.

Marketing

Furnizimet përfshijnë antibiotikë, qetësues kundër dhimbjeve, PPE dhe respiratorë.

Vendi pritet gjithashtu të dërgojë ambulanca në javët në vijim.

Rreth 16 milionë njerëz raportohet se kanë nevojë për ndihmë humanitare brenda Ukrainës.

“Sulmet e paprovokuara dhe të paligjshme të Rusisë ndaj Ukrainës kanë krijuar një emergjencë mjekësore, me Putinin që synon objektet e kujdesit shëndetësor si maternitetet, spitalet dhe ambulancat”, tha Sekretari i Shëndetësisë, Sajid Javid.

“Mbështetja e Mbretërisë së Bashkuar për miqtë tanë në Ukrainë është e palëkundur, duke u dhënë ilaçe dhe pajisje për të cilat ata kanë nevojë dëshpërimisht, gjë që ka shpëtuar dhjetëra mijëra jetë”.

Marketing