Sekretariati Shtetëror për Çështjet Ekonomike ka njoftuar për shifrat e fundit të papunësisë ku përfshijnë një ndarje të punëkërkuesve sipas kombësisë.

Në janar të 2022-ës, nga 122,268 persona që kërkonin punë numri i shtetasve zviceranë dhe të huaj ishte i njëjtë, ku numri i shtetasve zviceran nga totali përfaqësonte 60,541, kurse numri i të huajve ishte 61,727 persona, transmeton albora.ch.

Grupi që ka përqindje më të madhe të fuqisë punëtore në Zvicër, zakonisht është nga Bashkimi Evropian.

E kur flasim për evropianët jashtë BE-së, shumica e punëkërkuesve ishin nga Kosova, rreth 4,394 persona./albora.ch/

Marketing
Marketing