Kantoni i Schaffhausen mund të konfiskojë 100 mijë euro me gjurmë kokaine edhe nëse një procedurë e pastrimit të parave është braktisur, shkruan Ticononews.

Marketing

Kjo u vërtetua nga Gjykata Federale (TF) duke refuzuar ankesën e një burri të kapur me këto para në 2018 në kufirin e Neuhausen am Rheinfall.

Në një vendim të publikuar sot, Gjykata e Lartë thekson se gjykata më e ulët nuk e ka vendosur sekuestrimin në mënyrë arbitrare, bazuar në analizat e kartëmonedhave, të dhëna të tjera dhe shpjegimet e kërkuesit, me të drejtë mund të supozohej se paratë ishin me origjinë të paligjshme.

Faktet
Në fund të janarit 2018, doganierët e kishin ndaluar burrin në vendkalimin Neuhausen am Rheinfall (SH) dhe i gjetën 15 tufa kartëmonedhash në vlerë totale 100.000 mijë euro. Një ekzaminim spektrometrik i pesë kartëmonedhave për secilën tufë kishte treguar se pothuajse të gjitha kishin gjurmë kokaine ose droga të tjera. Vetëm një pako nuk tregoi mbetje.

Në tetor 2019, Zyra e Prokurorit Publik të Schaffhausen mbylli një hetim për pastrim parash. Megjithatë, ai i ka konfiskuar 100.000 euro. Drejtësia kantonale zbuloi se përqindja e kartëmonedhave të kontaminuara me drogë në paratë e sekuestruara ishte dukshëm më e lartë se prerjet zakonisht në qarkullim.

Informacione kontradiktore
Dhe edhe nëse gjurmët e drogës mund të kishin ardhur nga përdorimi nga vetë pronari, organet e drejtësisë konsideruan se si shuma e shumës ashtu edhe mungesa e një shpjegimi të besueshëm për përdorimin ishin tregues të mëtejshëm të origjinës kriminale. Për më tepër, pronari kishte dhënë informacione kontradiktore për origjinën e parave. /albora.ch/

Marketing