Lajm i mirë për ata që kanë kërkuar dhe kanë marrë një kredi Covid-19 për të përballuar pandeminë, norma e interesit nuk do të rregullohet, kështu vendosi sot Këshilli Federal, pasi prirja e tregut nuk ka ndryshuar.

Marketing

Qeveria ka shprehur mbështetjen e saj për futjen e zhvlerësimit nga 31 marsi, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Në lidhje me kreditë Covid-19, norma e interesit mbetet, duke filluar nga fundi i marsit dhe për dymbëdhjetë muajt në vijim, 0% për kreditë deri në 500 mijë franga dhe 0.5% për kreditë mbi këtë shifër (për pjesën e kredisë së garantuar nga organizatat e garancisë).

Siç është vendosur nga parlamenti, kreditë duhet të amortizohen brenda tetë vjetësh nga koha e dhënies, me një mundësi zgjatjeje prej maksimumi dy vjet.

Nga 26 mars 2020 deri më 31 korrik 2020, kompanitë ishin në gjendje të aplikojnë për kredi të ripagueshme Covid-19, të barabarta me një maksimum prej 10% të qarkullimit, në mënyrë që të mbulojnë nevojat e likuiditetit gjatë muajve të parë të pandemisë.

Kreditë u garantuan nga katër organizata garancie të njohura nga Konfederata.

Një total prej rreth 138,000 CHF u dha, për një volum të përgjithshëm prej pothuajse 17 miliard CHF, pas marrjes së kredive tashmë të shlyera plotësisht dhe atyre për të cilat bankat kanë përdorur garancinë, rreth 112,000 mbeten pezull, për një volum prej rreth 12 miliardë./albora.ch/

Marketing