Elmonda Bajraliu, ka kandiduar për zgjedhjet e këshillit bashkiak në qytetin e  Winterthurit në Zvicër.

Marketing

Ajo thotë se “mendoj se është e rëndësishme dhe e drejtë që edhe të rinjtë të kenë fjalën e tyre në politikë”.

“Mendoj se është edhe më e rëndësishme që zëri i të rinjve të dëgjohet. Parlamenti rinor, të cilin unë e drejtoj si bashkëkryetare, ofron pikërisht këtë mundësi. Ne nuk jemi vetëm një platformë për edukim dhe trajnim politik, por edhe për zhvillim personal’, tha Bajraliu.

“Përveç angazhimit tim politik në parlamentin rinor të Winterthur-it, jam aktiv në një parti. Si anëtar e Jungfreisinnigen dhe FDP-se Winterthur, unë jam i përkushtuar ndaj politikës liberale në Winterthur. Kontributin tim e jap edhe në fushën sociale duke u bërë vullnetare pranë Kryqit të Kuq. Për dy vjet më lejuan të drejtoja një grup vullnetarësh të rinj dhe të motivuar si drejtues ekipi”.

“ Parlamenti rinor ofron këtë platformë të vetme ku njerëzit me të njëjtin mendim mund të njihen me njëri-tjetrin, të shkëmbejnë ide dhe të trajnohen dhe edukohen në politikë. Të rinjtë kanë mundësinë të përfshihen aktivisht në politikë”.

“Në fillim të vitit 2019 munda të themeloja Parlamentin Rinor Winterthur me të rinj të tjerë të përkushtuar. Që nga themelimi i tij kam qenë bashkëkryetare e shoqatës dhe jam përgjegjës edhe për financat në bord’.

Ndërkaq në vitin 2017, engage.ch nisi një fushatë “Ndrysho Zvicrën”.

Të rinjtë në të gjithë Zvicrën mund të paraqesin shqetësimet dhe idetë për të ndryshuar Zvicrën.

“E kam hasur rastësisht këtë projekt dhe kam paraqitur një kërkesë. Janë paraqitur mbi 700 shqetësime dhe 12 prej tyre janë përzgjedhur nga politikanët. Më ftuan në Pallatin Federal në Bernë dhe më lejuan të ulem me një politikan për të diskutuar idenë time. Më pas ideja iu prezantua politikanit në Bernë në konferencën për media”.

Bajraliu në verën e vitit 2019 ka përfunduar praktikën në bankën tregtare.

“Aktualisht jam duke punuar dhe duke bërë trajnime të mëtejshme krahas punës sime’, /albora.ch/

Marketing