OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministri i Punës i Kroacisë, Marin Piletic, njoftoi se po planifikojnë të kufizojnë punën e punëtorëve të dielave me projektligjin e ri që do t’i paraqitet qeverisë këtë javë.

Marketing

Duke theksuar se brenda fushëveprimit të draftit, punëtorët mund të punojnë maksimumi 3 të diela në muaj dhe 16 të diela në vit, Piletic deklaroi se që nga 1 janari 2023, ata planifikojnë t’u paguajnë të gjithë punonjësve 50 për qind më shumë se paga e tyre normale në këmbim për punën e tyre të së dielës, shkruan Anadolu.

Kreu i Sindikatave të Pavarura Kroate, Kresimir Sever, tha se sindikatat kishin kërkuar një rritje 100 për qind të pagave të punës të dielave, por mbetet mundësia e negociatave për rritje të mëtejshme.

Sindikatat në vend, ku pagat në treg janë 30-37 për qind më të larta se ditët e tjera, e konsiderojnë të tepërt të punojnë 3 të diela në muaj.

Marketing