Besohet se një pjesë e zinxhirit prej 80 anëtarësh, i cili organizoi të paktën 30 operacione kontrabandë në të cilat të paktën 1100 njerëz u transportuan me varkë nga Turqia në brigjet e Pulës, dhe më pas në vendet e tjera evropiane të BE-së, u arrestua, sipas agjencia evropiane e policisë Europol.

Marketing

Njëmbëdhjetë persona janë arrestuar në Itali, duke përfshirë kontrabandistët që drejtonin disa prej tyre, si dhe shtetas irakianë dhe sirianë që ofruan mbështetje logjistike, tha nënkoloneli Giuseppe Giulio Leo, kreu i policisë financiare italiane në qytetin e Lecces.

Ai ka thënë se disa prej tyre janë arrestuar më herët gjatë hetimeve të nisura më shumë se një vit më parë.

Tetëmbëdhjetë dhoma janë arrestuar në Shqipëri dhe një në Greqi, tha Europol.

Organizatorët e operacioneve besohet se janë në Turqi, ndaj prokurorët në Lecce kanë aktivizuar kanalet diplomatike, duke shpresuar të arrestojnë drejtuesit e kësaj bande kriminale, tha Leo.

Europol deklaroi se kontrabandistët i ngarkojnë njerëzit nga 6-10 mijë euro për transportin nga Turqia në Italinë jugore.

Besohet se një pjesë e zinxhirit prej 80 anëtarësh, i cili organizoi të paktën 30 operacione kontrabandë në të cilat të paktën 1100 njerëz u transportuan me varkë nga Turqia në brigjet e Pulës, dhe më pas në vendet e tjera evropiane të BE-së, u arrestua, sipas agjencia evropiane e policisë Europol.

Njëmbëdhjetë persona janë arrestuar në Itali, duke përfshirë kontrabandistët që drejtonin disa prej tyre, si dhe shtetas irakianë dhe sirianë që ofruan mbështetje logjistike, tha nënkoloneli Giuseppe Giulio Leo, kreu i policisë financiare italiane në qytetin e Lecces.

Ai ka thënë se disa prej tyre janë arrestuar më herët gjatë hetimeve të nisura më shumë se një vit më parë.

Tetëmbëdhjetë dhoma janë arrestuar në Shqipëri dhe një në Greqi, tha Europol.

Organizatorët e operacioneve besohet se janë në Turqi, ndaj prokurorët në Lecce kanë aktivizuar kanalet diplomatike, duke shpresuar të arrestojnë drejtuesit e kësaj bande kriminale, tha Leo.

Europol deklaroi se kontrabandistët i ngarkojnë njerëzit nga 6-10 mijë euro për transportin nga Turqia në Italinë jugore. /albora.ch/

Marketing