Ka disa simptoma të zakonshme të kancerit për të cilat të gjithë janë të vetëdijshëm.

Marketing

Një ndjenjë e përgjithshme e lodhjes ose gunga të pazakonta janë shenja të dokumentuara mirë të kësaj sëmundje.

Por, të kesh një zë të ashpër është një tjetër simptomë e zakonshme e kancerit të gojës, i cili është në rritje në Mbretërinë e Bashkuar.

Sipas organizatës bamirëse Cancer Research UK, zëri juaj mund të bëhet më i zhurmshëm ose më i qetë dhe të tingëllojë sikur jeni ftohur, veçanërisht nëse kanceri është afër fytit tuaj.

Kjo mund të jetë një shenjë e kancerit të hipofaringut, një formë e rrallë e sëmundjes, shkruan The Sun.

Normat e kancerit të gojës janë dyfishuar në gjeneratën e fundit, me 8 mijë 864 raste të diagnostikuara vitin e kaluar.

Të dhënat nga Fondacioni i Shëndetit Oral tregojnë se kjo është një rritje prej 34 për qind krahasuar me dhjetë vjet më parë.

Marketing