Nuk është ekzagjerim të thuhet se pandemia e COVID-19 ndryshoi shumë gjëra për shumë njerëz.

Marketing

Një nga ndryshimet më dramatike për këdo që punon në zyrë ishte fakti se mënyra se si ata punonin ndryshoi – fjalë për fjalë brenda natës. Pandemia gjithashtu bëri që kompanitë të fillojnë të ofrojnë punë në distancë me kohë të plotë.

Shumë vende evropiane tani po lëshojnë viza nomade dixhitale për të mirëpritur punonjësit e huaj në distancë.

Këtu janë pesë vende të shkëlqyera për t’u marrë parasysh.

1. Athinë, Greqi

Viza nomade: është e vlefshme deri në 12 muaj dhe duhet të jepni dëshmi të fondeve të mjaftueshme (3,500 € në muaj).

Kostoja e jetesës është rreth 30 për qind më e ulët se në vendet e tjera evropiane, megjithatë çmimet ndryshojnë: Greqia kontinentale është më e lirë se ishujt, ku qiraja, ushqimi dhe karburantet janë më të shtrenjta.

2. Pragë, Çeki

Viza nomade: Çekia ofron një “licencë tregtare”. Do t’ju duhet ta merrni personalisht në një konsullatë ose ambasadë çeke dhe kjo mund të zgjasë deri në katër muaj. Kërkesat përfshijnë një licencë tregtare të pranueshme, fonde të mjaftueshme në një llogari bankare, sigurim shëndetësor dhe dëshmi të akomodimit për të paktën një vit.

3. Split, Kroaci

Viza nomade: Kërkesat për vizë të Kroacisë përfshijnë dëshmi të punës në distancë, të ardhura të mjaftueshme vjetore, sigurim shëndetësor dhe një kontratë qiraje.

4. Porto, Portugali

Viza nomade: Një vizë e përkohshme e qëndrimit mund të përdoret nga freelencers dhe sipërmarrës dhe i lejon mbajtësit të qëndrojë në vend për më shumë se një vit. Mund të zgjerohet dhe të përdoret gjithashtu si një rrugë për qëndrim të përhershëm.

5. Talin, Estoni

Pse të punoni këtu: Qiraja, ushqimi dhe udhëtimi kushtojnë të gjitha më pak se në shumë vende të tjera evropiane dhe është një vend i sigurt për të jetuar.

Marketing