Aeroporti Schiphol i Amsterdamit, një nga më të mëdhenjtë në Evropë, dëshiron të kompensojë pasagjerët që humbën fluturimet e tyre për shkak të pritjeve të gjata në kontrollet e sigurisë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Albora.ch. 

Marketing

Udhëtarët që nuk ishin në gjendje të merrnin fluturimin e tyre midis 23 prillit dhe 11 gushtit do të marrin para, siç njoftoi operatori i aeroportit të enjten në mbrëmje. Së bashku me një organizatë për mbrojtjen e konsumatorëve, u përcaktua se cilat kosto do të rimbursoheshin.

Prandaj, pasagjerët marrin paratë për një fluturim zëvendësues dhe për kostot e hotelit nëse u duhej të qëndronin gjatë natës pranë aeroportit. Kushdo që ka përdorur një mjet tjetër transporti duhet gjithashtu të kompensohet për të. Të prekurit mund të paraqesin kërkesat e tyre deri më 30 shtator.

Shefi i Schiphol, Dick Benschop tha se aeroporti ishte “zemër i thyer” që disa udhëtarë humbën fluturimet e tyre për shkak të radhëve të gjata. Pra, shumë njerëz do t’i kishin pritur pushimet e tyre jashtë vendit “me padurim”.

Që nga korriku, aeroporti ka kufizuar numrin e pasagjerëve. Kjo duhet të vazhdojë të paktën deri në tetor për të shmangur radhët e gjata. Pothuajse të gjitha kompanitë në aeroport nuk kanë punëtorë të mjaftueshëm, shpjegoi operatori.

Marketing