Marketing

Për sesioninin e karnavalit, masa më të rrepta kundër koronës do të zbatohen në gjithë qytetin e Këlnit.

“Karnaval në Këln” është një festival i decentralizuar dhe nuk kufizohet në disa pika të nxehta, siç mund të ndodhë në qytete të tjera”, tha sot drejtori i qytetit Andrea Blome për gazetarët.

Barazimi i njerëzve dhe kufizimi i rregullave më të rrepta në vetëm disa vende nuk është i mundur. Për këtë arsye i gjithë qyteti është caktuar si “zonë doganore”. /blick/

Nuk lejohen zhvendosjet

“Kjo shprehimisht nuk do të thotë se ne e identifikojmë të gjithë qytetin si zonë partie”, tha Blome.

Në vend të kësaj, masat komunale synojnë të kontribuojnë në siguri më të madhe. Ngjarjet e mëdha pa kufizime të audiencës gjithashtu nuk lejohen, dhe gjithashtu nuk ka parada karnavalesh. “Të festosh me çdo çmim” nuk mund dhe nuk duhet të ekzistojë.

Kontrolle të rastësishme

Për karnavalet e rrugës, kushtet 2G Plus zbatohen në gjithë qytetin e katedrales. Pra, vetëm ata që janë vaksinuar ose rikuperuar që janë përmirësuar, ose testuar mund të festojnë jashtë. Në brendësi, njerëzit që janë përforcuar duhet gjithashtu të paraqesin një rezultat shtesë negativ të testit. Sipas administratës së qytetit, kryhen kontrolle të rastësishme.

Hotspotet monitorohen

Barriera dhe pika kontrolli në pikat e nxehta do të ketë edhe këtë vit. Nëse, për shembull, distrikti popullor i jetës së natës Kwartier Latäng, si në fillim të seancës më 11.11. të jetë sërish i mbipopulluar, mund të ketë kufizime aksesi. Banorët janë të përjashtuar.

Qeveria e shtetit krijoi të martën kuadrin ligjor për krijimin e të ashtuquajturave zona doganore të siguruara me një ndryshim në Urdhëresën për Mbrojtjen nga Korona.

Zonat speciale synojnë tu japin qyteteve dhe bashkive mundësinë për të aplikuar masa më të rrepta kundër koronës në një hapësirë ​​të kufizuar gjatë ditëve të karnavalit. /albora.ch/

Marketing