Ditët e shkurtra dhe bora ofrojnë mundësinë për të shijuar sportet dimërore apo aktivitete si kërkimi i dritave të veriut.

Marketing

Përndryshe, dimri sjell me vete disa data dhe festime të rëndësishme, si Krishtlindjet dhe Vitin e Ri. Këto festa lejojnë që kultura dhe traditat lokale të shkëlqejnë, duke ju treguar një anë të një vendi që nuk do ta shihnit kurrë.

Jo çdo destinacion është i përshtatshëm për dimër, por për ata që janë, nuk ka gjasa të ketë një kohë më të mirë për ta vizituar. Le të hedhim një vështrim në destinacionet më të mira dimërore në Evropë dhe çfarë e bën secilin kaq të veçantë.

Pragë, Republika Çeke

Nuk ka dyshim se qyteti i Pragës është një nga më madhështorët e Evropës. Pra, nuk është për t’u habitur se sa i çmendur është kryeqyteti çek gjatë muajve të tij të ngrohtë. Por, Praga është po aq tërheqëse gjatë dimrit. Ky qytet i madhështisë, arkitekturës dhe kulturës së botës së vjetër mund të duket edhe më atmosferik me një pluhur të lehtë bore sesa nën qiejt blu.

Dhe ndërsa Praga është padyshim një vend kulture, dashuria e saj për birrën dhe ahengjet do të thotë që Praga është gjithashtu një destinacion argëtues. Shijimi i birrave të ndryshme lokale nëpër baret e shumta të qytetit është i këndshëm pa marrë parasysh sezonin.

Për të mos harruar është tregu i famshëm i Krishtlindjeve, ku mund të shijoni frymën festive të qytetit me pije sezonale si vera e nxehtë, e zier dhe pijet lokale.

Budapest, Hungari

Vitet e fundit qyteti i Budapestit më në fund është njohur si destinacioni i mrekullueshëm që është. Një pjesë e asaj që e bën kryeqytetin hungarez kaq tërheqës është mënyra se si e merr dimrin në hapat e tij. Ju mund të mendoni se dimri do të kufizonte gjërat që mund të bëni në Budapest, por qyteti në fakt duket çuditërisht i përshtatshëm për ditët e shkurtra të dimrit. Dhe një vështrim në ndërtesën e parlamentit, të ndriçuar natën, do t’ju bindë për këtë.

Kopenhagë, Danimarkë

Edhe pse nuk keni nevojë për një justifikim të mirë për të vizituar qytetin e Kopenhagës, sezoni festiv është ndoshta po aq i mirë sa çdo tjetër. Kryeqyteti i Danimarkës krijon një mjedis ideal për të shijuar të gjithë elementët e ndryshëm që e bëjnë këtë një kohë kaq të veçantë të vitit.

Hallstatt, Austri

Disa vende në Evropë duken më natyrale gjatë dimrit, si qyteti i vogël alpin i Hallstatt. I izoluar pranë një liqeni, ky qytet i vogël austriak është i mbuluar nga Alpet. Por ajo që e bën Hallstatt kaq të veçantë është kombinimi i peizazhit madhështor dhe shtëpive të mrekullueshme alpine.

Talin, Estoni

Kryeqytetet e mëdha mund të jenë të shkëlqyera për t’u vizituar në dimër, por vëllezërit e motrat e tyre më të vegjël e më të lezetshëm mund të jenë gjithashtu të mirë. Merrni për shembull kryeqytetin estonez. Duke u përqendruar në një qytet të vjetër të bukur me mure, ky është thelbi historik i Talinit që shumica e turistëve i përmbahen. Ndërsa vera e shkurtër sjell me vete mot më të mirë për të vizituar ndonjë gjë në natyrë, ajo nuk mund të krahasohet me mënyrën se si dimri nxjerr më të mirën në peizazhin e adhurueshëm të qytetit të Talinit. /albora.ch/

Marketing