Dekreti i Kryeministrit i 21 dhjetorit 2021 dha një numër për kuotat e punëtorëve të huaj që mund të hyjnë në Itali për të punuar.

Marketing

Dekreti përcakton një kuotë maksimale të hyrjeve me 69,700 persona, 42,000 janë për punë sezonale, raporton integrazionemigranti.gov.it, përcjellë albora.ch.

Kuotat e përcaktuara për hyrjet, punë jo sezonale dhe të vetëpunësuar janë 27,000 dhe midis tyre, 20,000 janë rezervuar për hyrjet për punë vartëse jo sezonale në sektorët e transportit rrugor, ndërtimit dhe hotelerisë turistike për shtetasit e vendeve që kanë nënshkruar ose janë gati të nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi për migracionin me Italinë.

27,700 që është kuota, këto janë shtetet ku ligji italian lejon punësimin:

17,000 janë për punëtorët që janë shtetas të Shqipërisë, Algjerisë, Bangladeshit, Bosnje – Hercegovinës, Koresë (Republikës së Koresë), Bregut të Fildishtë, Egjiptit, Salvadorit, Etiopisë, Filipineve, Gambisë, Ganës, Japonisë, Guatemalës, Indisë, Kosovës, Malit, Marokut, Maurikit, Moldavisë, Malit të Zi, Nigerit, Nigerisë, Pakistanit, Republikës së Maqedonisë së Veriut, Senegalit, Serbisë, Sri Lankës, Sudanit, Tunizisë, Ukrainës.

Më shumë detaje mbi zbatimin e Dekretit të ri Ministror të Kryeministrit janë të përmbajtura në protin Qarkor Ndërministror. n. 116 të 5 janarit 2022. /albora.ch/

Marketing