Ai nuk donte të rrinte duarkryq dhe të shikonte luftën që po ndodhte në Ukrainë, por, zvicerani Guido Fluri u aktivizua përmes fondacionit të tij. Kështu140 fëmijë tashmë janë evakuuar nga Ukraina dhe kanë gjetur siguri në Zvicër.

Marketing

Sipërmarrësi përmes fluturime mori 140 fëmijë dhe nënat e tyre jashtë Ukrainës natën nga e marta në të mërkurën. 

“Në një situatë të tillë, ju duhet të siguroheni aktivisht dhe me lehtësi që njerëzit të mund të sillen të sigurt në vend”, thotë ai për Blick. Solothurn beson se vetëm diplomacia nuk do t’i ndihmojë vendasit. Ai mendon se Këshilli Federal po bën shumë pak.

Fondacioni i tij kontaktoi ambasadën e Ukrainës në Zvicër për të organizuar fluturimin e evakuimit së bashku me ta. 

“Evakuimi duhej të ishte i shpejtë. Shumica e grave që ishin në fluturim kishin vetëm një çantë shpine me vete”, tha ai.

Ai duhej t’i premtonte qeverisë ukrainase në një letër zyrtare se fëmijët dhe nënat e tyre do të ktheheshin në shtëpi pas luftës. 

“Këta janë njerëz që e duan vendin e tyre dhe nuk e kanë lënë atë vullnetarisht”, u shpreh Guido Fluri. /albora.ch/

Lexo edhe:

Marketing