Varianti omikron i virusit korona siguron që tre të katërtat e rreth 200 vendeve në botë të klasifikohen si zona me rrezik të lartë.

Përveç 136 vendeve që janë në listën e rrezikut të Institutit Robert Koch (RKI) për një javë, këtë të dielë do të shtohen edhe 19 vende të tjera.

Sipas informacioneve të RKI, nga e diela, Rumania, Moldavia, Kosova, Maroku, Tunizia, Algjeria, Arabia Saudite, Japonia, India, Butani, Nepali, Mongolia, Kazakistani, Uzbekistani, Maldivet, Brazili, Kili dhe Ekuador do të shtohen si zona me rrezik të lartë.

Marketing

Kushdo që hyn në vend nga një zonë me rrezik të lartë dhe që nuk ka të paktën mbrojtje të plotë bazë me shiringën e dytë që zakonisht është e nevojshme ose është rikuperuar, duhet të jetë në karantinë për dhjetë ditë dhe mund të çlirohet nga kjo më së shpejti pesë ditë pas.

Për fëmijët që nuk kanë mbushur ende moshën gjashtë vjeç, izolimi përfundon automatikisht pesë ditë pas hyrjes./albora.ch/

Marketing