Zvicra njoftoi heqjen e të gjitha kufizimeve të mbetura të pandemisë Covid-19 që nga 1 Prilli. “Faza akute” e pandemisë ka përfunduar, thanë autoritetet. Infeksionet e reja vazhdojnë të bien dhe frika është ulur se shtrimet në spital të lidhura me Covid-in mund të pushtojnë sistemin e kujdesit shëndetësor.

Marketing

Pas dy vitesh monitorim ditor të pandemisë, ne kemi vendosur, në funksion të heqjes së kufizimeve të pandemisë në Zvicër, që nuk do të ndjekim më nga afër lajmet për pandeminë. Prandaj, ky artikull nuk do të përditësohet rregullisht.

  • Numri i infeksioneve të reja të raportuara Covid-19 vazhdon të bjerë. Gjithsej 12,929 raste të reja u raportuan më 10 maj për periudhën e mëparshme shtatëditore. Mesatarja ditore e shtatë ditëve për infeksionet e reja ishte 1,868, duke rënë 22% në krahasim me javën e kaluar. Gjithsej 678 persona ishin në spital për shkak të Covid (-17%), nga të cilët 47 ishin në terapi intensive (-16%). Nga prilli, Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH) do të komunikojë statistikat e koronavirusit vetëm një herë në javë dhe jo në baza ditore.
  • Më 30 mars, qeveria njoftoi se të gjitha kufizimet e mbetura të pandemisë do të hiqen më 1 prill. Kjo përfshin kërkesën për maskë në transportin publik dhe kërkesën e detyrueshme të izolimit pesë-ditor. Shumë kufizime të tjeraLidhje e jashtmeishte hequr tashmë më 17 shkurt. “Nuk mund të themi se kriza ka mbaruar, por me siguri mund të themi se faza akute e krizës ka mbaruar,” deklaroi Ministri i Brendshëm Alain Berset më 30 mars. Pavarësisht një rritje të Covid rastet në mars, vendi ishte “shumë në rrugën e duhur”, me situatën në spitale “të qëndrueshme”, shtoi Berset.
  • Patrick Mathys, kreu i menaxhimit të krizave në Zyrën Federale të Shëndetit Publik (FOPH), deklaroi më 22 mars: “Falë nivelit të lartë të imunitetit, një numër i lartë i rasteve tani mund të lejohen pa rrezikuar që institucionet shëndetësore të mbingarkohen përsëri. ”
  • Më shumë se 12,700 njerëz kanë vdekur në lidhje me Covid-19 në Zvicër, e cila ka një popullsi prej 8.7 milionë banorë.
  • Rreth 69% e popullsisë ka marrë dy doza të vaksinës. FOPH dhe Komisioni Federal për Vaksinimin aktualisht nuk rekomandojnë një injeksion të dytë përforcues.
Marketing