Apple, Ikea, Netflix, Nike, H&M, Disney, Warners Brothers, Mastercard, American Express dhe Visa: është e gjatë lista e kompanive perëndimore që nuk bëjnë më biznes në Rusi. Por kompani të tjera, duke përfshirë Coca-Cola, Pepsi, McDonald’s dhe Kentucky Fried Chicken, vazhdojnë të operojnë në Rusi, transmeton albora.ch.

Marketing

Tani, megjithatë, një erë gjithnjë e më e dhunshme po fryn kundër këtyre korporatave. Hashtags si #BojkotoCocaCola ose #BojkotoMcDonalds janë aktualisht në trend në Twitter. 

McDonald’s, për shembull, operon në 847 degë në Rusi. Sipas gazetës “Bild” , KFC hapi degën e saj të 1000-të në Rusi në vitin 2021. Fakti që këto kompani vazhdojnë të fitojnë para në Rusi po bëhet shqetësim gjithnjë e më shumë njerëz. 

Në Ukrainë, produktet Coca-Cola kanë mbetur në raftet e marketeve. /albora.ch/

Marketing