Organizata Botërore e Shëndetësisë këshilloi Ukrainën që të shkatërrojë çdo patogjen të rrezikshëm që mbahet në laboratorët kërkimorë për të parandaluar “çdo rrjedhje të mundshme” që mund të dëmtojë qytetarët.

Marketing

Ashtu si shumë vende, Ukraina ka laboratorë të shëndetit publik që studiojnë sëmundje të rrezikshme te njerëzit dhe kafshët, përfshirë Covid-19, transmetona albora.ch.

Disa nga këta laboratorë në të shkuarën janë mbështetur financiarisht nga SHBA, BE dhe OBSH.

Deri në këto momente ende nuk dihet se çfarë lloji patogjenësh dhe toksinash fshihen në laboratorët ukrainas./albora.ch/

Marketing