Poza të pazakonshme dhe të padëgjuara më parë, vijnë nga një fotograf japonez.

Marketing

Të kesh një portret familjar të realizuar nga Haruhiko Kawaguchi vjen me një kusht të pazakontë: që ai të mbështjellë të gjithë shtëpinë tënde me plastikë dhe më pas të të mbyllë me vakum në një qese hermetike.

Nga atje, fotografi me bazë në Tokio ka vetëm disa sekonda për të kapur imazhet që i nevojiten përpara se t’i lirojë subjektet e tij pa frymë transmeton albora.ch.

Fotot befasuese, të cilat Kawaguchi i përshkruan si një “foto përkujtimore për familjen”, janë pjesë e serisë së tij të vazhdueshme “Flesh Love”, një mision gati dy dekadash për të eksploruar intimitetin njerëzor duke i mbështjellë njerëzit me plastikë.

For his earlier series, "Flesh Love Returns," Kawaguchi asked couples to be photographed in places that were meaningful to them.

“Kur fillova serialin, kërkova nga disa nga miqtë e mi më të ngushtë të testonin se sa kohë mund të mbanin frymën dhe zbulova se ishte rreth 15 sekonda,” tha Kawaguchi përmes një video-telefonate nga Okinawa, Japoni. “Kështu, vendosa të vendos një ‘rregull 10 sekondash’ ku hap çantën pas 10 sekondash, pavarësisht nëse (e kam bërë foton) apo jo”.

Duke filluar me imazhet intime të të dashuruarve të bllokuar brenda çantave të mbyllura, të cilat dikur përdoreshin për të ruajtur futonët, fotot e tij që atëherë janë rritur në shkallë. Instalimi i fundit i serisë së tij, i titulluar “Flesh Love All”, e sheh fotografin duke mbështjellë çiftet ose familjet dhe vendet më të rëndësishme për ta zakonisht shtëpitë e tyre, të kompletuara me pemë, makina dhe motoçikleta në çarçafë plastikë të bërë me porosi.

Me emrin Photographer Hal, një referencë për kompjuterin që flet në “2001: A Space Odyssey” të Stanley Kubrick, Kawaguchi tha se fotot e tij kanë të bëjnë kryesisht me dashurinë. Dhe ndërsa fokusi i tij është zhvendosur nga lloji seksual në atë familjar, qëllimi i tij mbetet i njëjtë: të përshkruajë lidhjen njerëzore në format e saj të shumta./albora.ch/

Marketing