Konfederata duhet të jetë në gjendje të përfitojë nga mjete shtesë për të financuar masat për të luftuar koronavirusin. Prandaj, Komisioni i Financave të Shtetit (CdF-S) i propozon plenumit, pa kundërshtime, të pranojë propozimin për të ndarë 3.4 miliardë dollarë shtesë si shtesa e parë në buxhetin e vitit 2022.

Marketing

Kjo shtesë, e përfshirë në mesazhin e Këshillit Federal për Dhomat, ofron kompensimin për humbjen e të ardhurave për koronavirusin (1.7 miliardë), pjesëmarrjen e Konfederatës në ndihmën për të ashtuquajturat raste të vështira (900 milionë) dhe kontributin federal për sigurimin e papunësisë për kompensimin për punë të reduktuar (800 milionë). Të gjitha rritjet pretendohen si një kërkesë e jashtëzakonshme financiare, shkruan albora.ch.

Nga shërbimet e Kuvendit saktësohet se CdF-S i propozon plenumit miratimin e tri krediteve edhe nëse në bazë të vendimeve të fundit të qeverisë, për situatën e sotme pandemike dhe njohuritë aktuale, kjo shumë nuk mund të ishte. i perdorur plotesisht.

Nisur nga normalizimi i dukshëm i situatës shëndetësore, disa anëtarë të komisionit megjithatë theksuan se do të ishte e këshillueshme që të rikthehej në normalitet edhe në planin financiar dhe të përpiqej të shmangte zgjidhjen sistematike të kredive të jashtëzakonshme, të cilat për nga natyra i shpëtojnë dispozitat për borxhin e frenave, saktësohet në njoftimin për shtyp.

Për të zbutur pasojat e pandemisë, janë vendosur gjithsej 7.2 miliardë për vitin 2022 deri më tani, duke përfshirë tri kreditë shtesë të ekzaminuara nga komisioni sot.

Në periudhën dyvjeçare 2020-2021, për të përballuar krizën e koronavirusit, shpenzimet e Konfederatës arritën në rreth 30 miliardë.

CdF-S, me 11 vota pro dhe 2 abstenime, i rekomandoi gjithashtu plenumit të pranojë një propozim me të cilin ata duan të vënë në dispozicion një shtesë prej 100 milionë frangash të destinuara për rezervimin dhe blerjen e barnave kundër Covid-19 për personat me imunitet të shtypur./albora.ch/

Marketing