Dhe duke folur për studime, një studim i fundit i kryer nga Universiteti i Shkencave të Aplikuara të Cyrihut (ZHAW) kërkoi të përcaktojë nëse ka një lidhje midis sjelljes kriminale dhe përkatësisë partiake.

Marketing

Studiuesit zbuluan se shumica e shkeljeve janë në këndin e majtë: 19 për qind e mbështetësve të Partisë së Gjelbër dhe 14 për qind e socialistëve kanë pranuar vjedhjet në dyqane, kundrejt 10 për qind të simpatizantëve të krahut të djathtë.

Si mund të shpjegohet kjo pabarazi? Psikologu Allan Guggenbühl tha se ata që anojnë nga e majta, veçanërisht të rinjtë, e shohin vjedhjen e dyqaneve “si një revoltë kundër kapitalizmit”. 

Foto: Arkiv

Marketing