Pas natës së parë tropikale të vitit, sot ishte një ditë e nxehtë në Zvicër: temperaturat kaluan 30 gradë në të gjithë vendin. Në Chur, kolona e merkurit është rritur në 31.1 gradë. Temperaturat “verë” u matën edhe në pllajë: në Gösgen (SO) u regjistruan 30,7 gradë, në Schaffhausen 30,2, në Delémont 30,1 dhe në Basel-Binningen 30, sipas shërbimit meteorologjik Meteonews.

Marketing

Në orët e vona të pasdites lokale kanë pasur shtrëngata të para me breshër. Megjithatë, sipas parashikimeve, nesër pasdite do të jetë edhe më e nxehtë: temperaturat maksimale në fakt do të kalojnë 30 gradë në pjesën më të madhe të territorit zviceran.

Në nivel lokal priten deri në 33 gradë, një temperaturë që nuk u arrit kurrë në maj, sipas SRF Meteo. Gjatë muajit, në rajone të ndryshme, vlerat maksimale ishin rreth dhjetë gradë më të larta se temperaturat e matura normalisht në maj.

Marketing