Ndërsa kriza në Ukrainë nuk ka çuar ende në ndonjë migrim në Zvicër, në varësi të kohëzgjatjes dhe intensitetit të luftës, disa qindra ose deri në 2,000 njerëz mund të kërkojnë strehim në Zvicër, sipas vlerësimeve aktuale të qeverisë.

Marketing

Në periudhën afatshkurtër dhe afatmesme, emigrantët nga Ukraina ka të ngjarë të shkojnë kryesisht në shtetet e BE-së të Polonisë, Sllovakisë, Hungarisë dhe Rumanisë, me të cilat Ukraina ndan kufij, tha të shtunën Sekretariati Shtetëror për Migracionin.

Diaspora ukrainase në Zvicër është relativisht e vogël në krahasim me atë në vendet e tjera evropiane, me rreth 7,000 njerëz, sipas SEM.

Megjithatë, për shkak të situatës së paqartë dhe në ndryshim të shpejtë në Ukrainë, SEM tha se nuk ishte e mundur të bëhej një vlerësim përfundimtar, situata po analizohet në vazhdimësi./albora.ch/

Marketing