Pas gati dy vitesh të pandemisë Covid-19, Zvicra gradualisht po i kthehet normalitetit. Askund kjo nuk është më e qartë se sa në lidhje me udhëtimin.

Marketing

Që nga 17 shkurti, Zvicra lehtësoi të gjitha rregullat e hyrjes në lidhje me Covid-in për hyrjen në BE.

“Nuk do të jetë më e nevojshme të sigurohet prova e vaksinimit, rikuperimit ose një testi negativ ose të plotësoni një formular hyrje”, shkroi qeveria, transmeton albora.ch.

Aktualisht nuk ka vende në listën e ‘variantit të shqetësimit të virusit’, megjithëse kjo mund të ndryshojë nëse zbulohet një mutacion tjetër.

Kufizimet e udhëtimit mbeten në fuqi për shtetasit e vendeve të treta, sipas Sekretariatit Shtetëror për Migracionin, raporton thelocal.ch.

Jo-evropianët duhet të paraqesin dëshmi të imunizimit të plotë të administruar brenda 270 ditëve të fundit me një vaksinë të njohur në Zvicër: Moderna, Pfizer, Johnson & Johnson, Sinovac, Sinopharm dhe Covaxin. Ata që nuk kanë marrë një nga vaksinat e miratuara nuk mund të hyjnë në Zvicër për momentin.

Certifikata Covid nuk kërkohet më. Përveç lehtësimit të rregullave të hyrjes, qeveria zvicerane hoqi kërkesën për certifikatën Covid. Kjo nuk do të ketë më nevojë të shfaqet në restorante, bare dhe në evente në Zvicër.

Kufizimet e tjera për hyrjen në Zvicër, d.m.th. kërkesa për t’u pajisur me vizë ose për shkak të ndalimeve specifike të vendosura ndaj individëve dhe kombësive, do të mbeten në fuqi./albora.ch/

Marketing