Marketing

Derisa varianti Omicron i koronavirusit është shumë ngjitës dhe vazhdon të përhapet, ky virus po prish planet e udhëtimit majtas dhe djathtas.  Nuk po shkakton vetëm anulime udhëtimesh, por ndonjëherë ndërprerja ndodh në mes të udhëtimit.

Një mësuese shkolle në Michigan u bë tituj të lajmeve gjatë pushimeve pasi rezultoi pozitive për COVID gjatë një fluturimi transatlantik dhe më pas kaloi pesë orë e izoluar në një banjë avioni.

Por, cfarë duhet të bëni nëse kjo ju ndodh gjatë një udhëtimi?

Izolohuni sapo të dini ose dyshoni se keni COVID

Udhëzimi aktual është që të izoloheni për të paktën pesë ditë dhe më pas nëse simptomat tuaja janë përmirësuar ose nëse nuk keni pasur simptoma në kohën e testimit, të mbani një maskë të përshtatshme për pesë ditë të tjera. Pavarësisht nëse jeni duke udhëtuar brenda apo jashtë vendit, gjeni një vend për tu izoluar në mënyrë të sigurt sapo të dalësh pozitiv. Sigurohuni që të mbani një maskë dhe të minimizoni kontaktin me të tjerët.

Konsultohuni me udhëzimet lokale

Ndërsa izolimi këshillohet pothuajse universalisht, procedurat mund të ndryshojnë në varësi të destinacionit tuaj, veçanërisht nëse jeni duke udhëtuar jashtë vendit.

Për më tepër, duhet të siguroheni që jeni në dijeni të rregulloreve lokale ose specifike të vendit që lidhen me largimin nga izolimi. Nëse nuk jeni të sigurt për ndonjë udhëzim, konsultohuni me uebsajtin lokal të shëndetit publik për udhëtimet e brendshme, ose faqen e internetit të ambasadës së SHBA-së për vendin e huaj që po vizitoni, shkruan Huffington Post, transmeton albora.ch.

Provoni veten përsëri

Nëse rezultoni pozitiv me COVID-19 gjatë udhëtimit – pavarësisht nëse është vendas apo ndërkombëtar – ju duhet të izoloheni për pesë ditë dhe në mënyrë ideale të bëni një test të shpejtë antigjen për t’i dhënë fund izolimit.

Vazhdoni të maskoheni

Shkenca aktuale sugjeron që nëse jeni asimptomatikë ose keni simptoma të buta që po përmirësohen, pesë ditët e izolimit me pesë ditë [shtesë] maskimi janë të mjaftueshme për të kufizuar transmetimin e mundshëm te të tjerët. Nëse simptomat tuaja përkeqësohen ndërsa izoloheni, maskohuni dhe gjeni një institucion shëndetësor.

Jini të përgatitur para se të shkoni diku

Përpara se të bëni një udhëtim në vitin 2022, është e rëndësishme të përgatiteni për mundësinë e kontraktimit të COVID-19 për ta bërë përvojën sa më pa dhimbje.

 Paketoni mjaftueshëm medikamente me recetë për të kaluar në një karantinë të papritur

Zbuloni politikën e hotelit tuaj për mysafirët që rezultojnë pozitivë, duke përfshirë tarifat për netë shtesë. Ndërtoni një shtrirje të paplanifikuar në buxhetin tuaj ose kërkoni opsionet e sigurimit të udhëtimit që ofrojnë mbulim nëse ju duhet të anuloni plane të caktuara për shkak të një rasti përparimtar. Tashmë ka edhe kompani që ofrojnë mundësi evakuimi COVID -19 për udhëtarët ndërkombëtarë. /albora.ch/

Marketing