Me vendimin që mori dje Qeveria e Kosovës, tashmë pensioni minimal në Kosovë do të jetë 100 euro. Por, një mërgimtar nga Zvicra u shpreh se kjo është  rritje tepër e vogë dhe poshtëruese.

Marketing

Ai për ATV tha se në Zvicër merr 5 mijë franga pension.

“Unë Tu e pa jeta qysh është këtu kjo është njëfar hajgare…Është njëfarë hajgarje që s’ka kuptim. Poshtëruese është me thanë, unë besoj që shumica e pensionistëve me i pytë thotë mos mi jep hiç. Çka bën me 5 euro? Unë kurgjë s’muj bëj. Unë jetoj në Zvirëc, 5 mijë e diçka franga e kom penzinë. Unë kur vij këtu harxhoj ma shumë, unë kur e shoh këta si jetojnë kurrë nuk kom mujtë me kuptu si jetojnë me 95 euro”, shtoi ai. /albora.ch/

Marketing