Këshilli i Shtetit ka miratuar fondin prej 3 milionë franga për ndërtimin e strukturave të Mbrojtjes Civile.

Marketing

Dritë jeshile e fondit në favor të kompanisë Valascia Immobiliare SA, me qendër në Quinto, për ndërtimin e strukturave të mbrojtura të Mbrojtjes Civile brenda stadiumit të ri të akullit të Ambrì, në një deklaratë për shtyp deklaroi Këshilli i Shtetit, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Në total, 5 struktura janë krijuar brenda trungut të akullit ambrì për një total prej 858 vendesh të mbrojtura.

Falë marrëveshjeve midis kantonit, tre komunave dhe Valascia Immobiliare SA, 50 shtretër do të jenë gjithashtu kurdoherë në dispozicion për të përmbushur nevojat e pritjes së parë në rast urgjencash, të tilla si në rastin e njerëzve të evakuuar nga ndërtesat e dëmtuara nga ngjarje natyrore apo zjarre, apo si rezultat i aksidenteve të rënda në autostradë.

Strehët publike kolektive “mbulojnë nevojat në vendet e mbrojtura të Komunave të Quinto, Prato Leventina dhe Dalpe në fushën specifike të mbrojtjes së popullsisë”, shpjegon Qeveria në një njoftim për shtyp.

Shuma totale e likuidimit arrin në 3 milionë franga, “sipas buxhetit të miratuar në vitin 2019 nga Seksioni i Mbrojtjes Ushtarake dhe Civile”.

Vëmendje e veçantë iu kushtua përdorimit civil në kohë paqeje të strukturës së mbrojtur. Mundësia e krijimit të strehëve publike të lidhura me një strukturë të pajisur me shërbime thelbësore për përdorim të mundshëm në rast urgjence./albora.ch/

Marketing