Në shkollën shtetërore të baletit në Cyrih, nxënësit thuhet se janë poshtëruar dhe poshtëruar nga mësuesit prej vitesh. Sipas një raporti, është ushtruar edhe dhunë fizike. Shkolla ka hapur një hetim administrativ.

Marketing

Në Akademinë e Valleve të Cyrihut (taZ) ka një klimë frike. Kështu bën të ditur “Die Zeit”. Akademia konsiderohet si një nga shkollat ​​më të njohura të baletit shtetëror në botë. Tani, megjithatë, disa studentë do të raportonin se ata ishin poshtëruar dhe poshtëruar nga mësues të ndryshëm çdo ditë. Çrregullime të të ngrënit u provokuan edhe tek fëmijët dhe të rinjtë me specifika ekstreme të peshës dhe turpërim të trupit. Madje në disa raste është ushtruar dhunë fizike, shkruan Blick, përcjell Albora.ch.

Hulumtimi zbuloi gjithashtu se shumë kërcimtarë të mundshëm që u mësuan në akademinë e vallëzimit vuanin nga depresioni, ankthi, anoreksia dhe të vjellat, si dhe nga mendimet për vetëvrasje, dhe në disa raste ende vuanin.

Shkolla ka hapur hetim administrativ

Sipas gazetës, gjatë pesë muajve të fundit ajo ka folur me 13 ish-studentë që ndoqën akademinë midis 2007 dhe 2021.

Shkolla e baletit është e lidhur me Universitetin e Arteve të Cyrihut (ZHdK). Shkolla i është përgjigjur akuzave dhe po shqyrton trajnimin e baletit, siç shkruan ajo në një deklaratë. Rektori Thomas D. Maier vendosi më 31 maj të hapë një hetim administrativ. Me këtë faktet duhet të sqarohen në thellësi nga ekspertë të jashtëm. Shpresohet se do të ketë sqarime të plota deri në fund të vitit 2022. Nuk do të jepet asnjë informacion i mëtejshëm përpara përfundimit të hetimit.

Siç shkruan “Zeit”, ndaj ekipit drejtues të shkollës nuk është marrë asnjë masë ligjore për personelin. Shkolla nuk i është përgjigjur ende një kërkese përkatëse të Blick.

“Sjellja poshtëruese, diskriminuese apo raciste nuk do të tolerohet”

Po ashtu, “Die Zeit” pohon se menaxhmenti i ZHdK-së prej disa vitesh e ka ditur që studentët nuk trajtohen si duhet në universitetin e tyre. Marijke Hoogenboom, Shefja e Departamentit të Arteve Performuese dhe Filmit në ZHdK, citohet të ketë thënë se ajo ishte “në dijeni të incidenteve në taZ, në të cilat pedagogët u sollën në mënyrë të papërshtatshme ndaj studentëve për sa i përket zgjedhjes së fjalëve, tonit ose praktikës mësimore”.

Kjo është arsyeja pse “janë futur masat, rregulloret dhe proceset transparente të sigurimit të cilësisë”. ZHdK dhe taZ nuk toleruan “asnjë sjellje poshtëruese, diskriminuese apo raciste”. Rregulloret tuaja përcaktojnë proceset që “janë të disponueshme për të gjithë anëtarët e universitetit që ndjehen të prekur nga një sjellje e tillë”.

Megjithatë, Die Zeit shkruan se, sipas hulumtimit të saj, abuzimi me fëmijët dhe të rinjtë do të kishte zgjatur të paktën deri në vitin 2021.

Marketing