Shqetësimi kryesor i publikut zviceran në vitin 2021 ishte pandemia Covid dhe pasojat e saj. Ky zbulim vjen nga një sondazh i publikuar së fundmi nga Banka Credit Suisse.

Marketing

Megjithatë, një studim edhe më i ri, i kryer nga faqja e internetit për konsumatorët Moneyland.ch , raporton se “konflikti i Ukrainës është tani shqetësimi më i madh në mesin e banorëve të Zvicrës”.

Nga ana tjetër, “zviceranët në masë të madhe e konsiderojnë pandeminë si përfundim. Koronavirusi nuk zuri vend as në 20 shkaqet kryesore të shqetësimit te banorët e Zvicrës”.

Arsyeja për këtë pabarazi është se sondazhi i Credit Suisse mbuloi vitin 2021, kur Covid ishte çështja dominuese në vend dhe askush nuk dyshonte se Rusia do të pushtonte Ukrainën në të ardhmen e afërt.

Studimi i Moneyland u krye në prill, i cili shpjegon pse shqetësimet kryesore të publikut janë zhvendosur.

Megjithatë, disa shqetësime që u shfaqën në studimin e vitit të kaluar ende preokupojnë shumë zviceranë sot. Midis tyre janë ndryshimet klimatike (57 përqind e të anketuarve), gjendja e mjedisit (54 përqind) dhe kostoja e primeve të sigurimit shëndetësor (51)./albora.ch/

Marketing