Pandemia e Covid-it ka goditur rëndë Aeroportin e Cyrihut, një nga punëdhënësit më të mëdhenj në rajon. Por CEO Stephan Widrig thotë se ka burime të mjaftueshme financiare për të kapërcyer krizën, duke përfshirë variantin Omicron, shkruan Blick, përcjellë albora.ch.

Marketing

“Ne nuk kemi nevojë për asnjë ndihmë shtetërore edhe në një 2022 të vështirë, përveç kompensimit të punës me kohë të shkurtër,” tha Widrig për gazetën Blick në një intervistë të hënën. Ai tha se puna me kohë të shkurtër kishte “ndihmuar jashtëzakonisht” dhe “vështirë se ndonjë” tepricë ishte e nevojshme.

Ai vuri në dukje se infrastruktura që kërkon mirëmbajtje “ka saktësisht të njëjtën madhësi”, gjë që kufizon punën me kohë të shkurtër në këto zona. “Për momentin, ne po aplikojmë punë me kohë të shkurtër kryesisht në njësi që janë të lidhura drejtpërdrejt me operacionet e fluturimit, si shoferët e autobusëve dhe guidat e aeroportit.”

Widrig tha se aeroporti më i madh ndërkombëtar i Zvicrës priste dhjetë milionë pasagjerë në vitin 2021, më pak se një e treta në krahasim me 2019, përpara pandemisë.

“Kjo do të thotë gjithashtu se ne do të kemi pothuajse dy të tretat më pak të ardhura nga operacionet e fluturimit. Plus, do të ketë të ardhura më të ulëta komerciale për shkak të detyrimit të zyrës së shtëpisë dhe trafikut më të ulët të udhëtarëve.”

Ai tha se për fat të mirë kompania kishte krijuar rezerva në kohë të mira dhe kishte diversifikuar biznesin e saj. Në vitin 2021, një tjetër 900 milionë CHF (990 milionë dollarë) ishin mbledhur në kapitalin e marrë hua për të siguruar likuiditet. /albora.ch/

Marketing