Shifrat ishin dukshëm më të larta se në vitin e kaluar, por gjithsesi më të ulëta se në vitin 2019 – para Koronës, shkruajnë mediat austriake, përcjell Albora.ch.

Marketing

Numri i pasagjerëve në aeroportin më të madh të Austrisë, Aeroportin Ndërkombëtar të Vjenës, ishte 50% më i lartë në gusht se një vit më parë, por ende nuk ka arritur nivelin para pandemisë së koronës. 2.77 milionë udhëtarë u numëruan në vendndodhjen e Vjenës në gusht – kjo ishte 56 për qind më shumë se në gusht 2021, por 12 për qind më pak se në gusht 2019, siç njoftoi aeroporti të martën.

Në të gjithë Grupin Flughafen Wien (Aeroporti i Vjenës, Aeroporti i Maltës dhe Aeroporti Kosice), numri i pasagjerëve u rrit me 61 përqind në rreth 3.58 milion, që ishte gjithashtu 12 përqind më pak se përpara Corona.

19,846 ngritje dhe ulje

Në vendndodhjen e Vjenës, numri i pasagjerëve vendas u rrit në 1.99 milion (+52.0 përqind) dhe ai i pasagjerëve të transferimit në pothuajse 768.000 (+66.8 përqind). Lëvizjet e fluturimeve u rritën në 19,846 ngritje dhe ulje (+30.0 përqind). Vëllimi i ngarkesave ra me 2.6 për qind në 19,721 tonë krahasuar me gushtin 2021.

961,601 pasagjerë fluturuan nga Aeroporti i Vjenës për në Evropën Perëndimore në gusht (+56,2 për qind krahasuar me një vit më parë). 225,382 pasagjerë (+35,4 për qind) udhëtuan drejt Evropës Lindore. Aeroporti regjistroi 52.046 pasagjerë (+74.0 përqind) në Amerikën e Veriut dhe 23.244 (+186.9 përqind) në Afrikë. Në gusht 2022, Aeroporti i Vjenës regjistroi gjithsej 80,878 pasagjerë (+102,5 përqind) në Lindjen e Afërt dhe të Mesme, dhe numri i pasagjerëve në Lindjen e Largët u rrit më shumë se gjashtëfish në 19,717.

Pronat e Flughafen Wien rriten

Zonat e Aeroportit të Vjenës po rriten gjithashtu: në Aeroportin e Maltës, numri i pasagjerëve u rrit në 712,122 udhëtarë (+74,8 për qind) në gusht 2022, që është 86,5 për qind e nivelit të para krizës (gusht 2019). Në aeroportin e Kosice, numri i pasagjerëve u rrit në 98,360 (+157,4 për qind) dhe kështu ishte tashmë pak mbi nivelin e para krizës.

Marketing