Pak më shumë se dy vjet pas pandemisë, kërkesa për të veshur një maskë Covid u zhduk në Zvicër, pothuajse aq shpejt sa u vendos.

Marketing

Maskat ishin të detyrueshme në hapësirat e brendshme publike në Zvicër që nga data 29 tetor 2020 deri më 17 shkurt të këtij viti, kur u hoq kërkesa për maska ​​përveç transportit publik dhe institucioneve shëndetësore.

Dhe nga 1 Prilli, maskat nuk duhet të vishen në asnjë vend të aksesueshëm publikisht.

Siç do të ishin të vetëdijshëm udhëtarët, qëndrimi i qetë i Zvicrës ndaj maskave dhe masave të tjera Covid nuk përsëritet kudo, me maska ​​të kërkuara në trena dhe në avionë që shkojnë jashtë Zvicrës, pavarësisht ndryshimit të 1 Prillit.

Rregullat megjithatë u lehtësuan më tej në nivel evropian në maj.

Agjencia e Sigurisë së Aviacionit të Bashkimit Evropian (EASA) dhe Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) hoqën rekomandimet për mbajtjen e detyrueshme të maskave në aeroporte dhe gjatë fluturimeve në masat e përditësuara të sigurisë Covid-19 për udhëtime të lëshuara të mërkurën, 11 maj.

Ndërsa Zvicra nuk është anëtare e BE-së, ajo është e rrethuar nga vende të BE-së dhe shpesh merr pjesë në aleancat e BE-së.

Cili është rregulli aktual në fund të majit 2022?

Aktualisht, ndërkohë që rregullat janë zbutur në nivel evropian, vendet janë të lira t’i vendosin ato brenda vendit ku e shohin të arsyeshme.

Në këtë rast, rregullat e vendit të destinacionit duhet të ndiqen në fluturime. Meqenëse Zvicra nuk kërkon maska, fluturimet me destinacion zviceran nuk do të kenë një mandat maskash.

Megjithatë, fluturimi nga Zvicra mund të jetë i ndryshëm, në varësi të rregullave të vendosura në vendin tuaj të destinacionit.

Më 24 maj, gazeta zvicerane e lajmeve Blick raportoi se linjat ajrore zvicerane nuk u kishin kërkuar pasagjerëve të mbanin maska ​​në fluturimet për në Gjermani, pavarësisht se Gjermania kishte një mandat maskash.

Akti gjerman për mbrojtjen nga infeksioni kërkon maska ​​në të gjitha fluturimet që zbarkojnë në Gjermani dhe është në fuqi deri më 23 shtator.

Fluturimet për në Francë nuk kërkojnë maska, megjithëse fluturimet drejt destinacioneve të zakonshme turistike si Spanja dhe Greqia do të kenë rregulla për maska.

Italia, një tjetër destinacion popullor pushimesh, kërkon që maskat FFP2 të vishen sa më parë deri më 15 qershor.

Linjat ajrore individuale gjithashtu shpesh kanë rregulla për maskat në vend. Ndërsa Ryan Air ka hequr shumicën e rregullave të maskave (përveç atyre të vendosura nga sistemet rregullatore kombëtare), Easy Jet ende kërkon maska ​​​​në shumicën e udhëtimeve.

Herë pas here, aeroportet individuale mund të kenë gjithashtu rregulla të caktuara, prandaj sigurohuni që të përgatiteni për të gjitha mundësitë dhe kontaktoni linjën tuaj ajrore për qartësi më të madhe.

Marketing