Një nënë e re u trondit kur mamaja e saj kërkoi të paguhej për kujdesin e fëmijëve. Nëna 29-vjeçare nga SHBA po planifikonte të kthehej në punë dhe nuk donte të hynte në borxhe të mëtejshme duke paguar tarifat e kujdesit për fëmijët, me një dado. Kur iu drejtua nënës së saj 64-vjeçare në pension për ndihmë, ajo e refuzoi n ë mënyrë të prerë.

Marketing

Në postim në Reddit, gruaja detajoi se si nëna e saj “ka qenë shtëpiake/nënë-qëndrim në shtëpi që nga viti 1992 dhe nuk ka qenë pjesë e fuqisë punëtore që atëherë”. “Ajo shtoi gjithashtu se nëse unë e doja vërtet këtë fëmijë, atëherë ndoshta duhet të kisha menduar të qëndroja në shtëpi siç bëri ajo për t’u kujdesur për të, ndërsa partneri im shkon në punë dhe na siguron si një familje ‘tradicionale’, dhe nëse ajo çdo gjë që babai im ishte në gjendje ta zgjidhte, kështu mundemi edhe ne”, ka shkruar gruaja. Mamaja e re tha se fiton më shumë se partneri i saj  i cili ka 5000 dollarë borxh  dhe nuk mund të përballojë të jetë një prind që qëndron në shtëpi.

“Kur ia shpjegova të gjitha sa më sipër mamasë sime, ajo vazhdoi të më thoshte se do të më paguante 20 dollarë në orë për çdo orë që kujdeset për fëmijën, plus tarifat e vonuara nëse vonohemi për marrjen”, duke pretenduar se mamaja ‘nuk bën asgjë përveç shikimit të TV dhe gatimit të ushqimit’.

Gjyshja gjithashtu kërkoi që vajza e saj t’i siguronte të gjitha gjërat thelbësore për fëmijën – duke përfshirë një ndenjëse makine, karrocë fëmijësh, shishe dhe ‘pothuajse gjithçka’. “Ajo nuk do të shkelë në shtëpinë time për arsyet e saj personale (ajo ka ardhur një herë dhe unë kam jetuar me partnerin tim për 5 vjet; ajo është 15 minuta larg me makinë),” vazhdoi mamaja.

Tema e Reddit u vërshua me komente nga më shumë se 2,300 njerëz që ndanë këshillat dhe mendimet e tyre – dhe shumë mbetën në anën e gjyshes.

“Më vjen keq që jam i prerë dhe i vrazhdë, por ndoshta nuk do të kesh një fëmijë nëse nuk mund të përballosh të kujdesesh për të. Dhe nëse plani juaj ishte gjithmonë të ktheheshit në punë, duhet ta diskutoni këtë para shtatzënisë me nënën tuaj”, ka shkruar një person.

Guximi për të neglizhuar kohën e nënës së saj. ‘Ajo nuk bën asgjë’: sepse është 64!!!’ tha një tjetër.

Një i tretë shtoi: ‘Nëna jote nuk është e detyruar të kujdeset për ty.’

Por të tjerët e kuptuan dilemën. Gjëja më e mirë që mund të bëni është të filloni të ndërtoni sistemin tuaj të kujdesit për fëmijët. Çojini ne çerdhe. B

Shko, në rregull, mami nuk është e interesuar, kjo është e keqe, cilat janë disa opsione të tjera?’ sugjeroi një tjetër.

Një tjetër ishte më i hapur për këtë: ‘Ti nuk je e dështuar që ajo të kujdeset për fëmijën tënd. Dhe ajo nuk është aq negative sa për të mos dashur. E di që do të ishte një bekim nëse nëna juaj do të ishte më bujare me kohën e saj dhe do të donte të kujdesej për fëmijën tuaj.

Marketing