Ministrja zvicerane e mbrojtjes Viola Amherd thotë se Zvicra neutrale duhet të sigurojë sigurinë e saj, pasi nuk ka asnjë garanci se aleanca e mbrojtjes NATO do të ndihmonte Zvicrën jo-anëtare në rast të një sulmi rus.

Marketing

“Ne mund t’u kërkojmë vendeve të tjera mbështetje nëse sulmohen, por nëse dikush na ndihmon është një pyetje e hapur” tha Amherd.

Derisa shtoi se në rrethana të caktuara do të duhet të mbështeten te solidariteti, pasi kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme për zviceranët që të bëjnë pjesën e tyre dhe të mbrojnë hapësirën ajrore zvicerane me burimet e tyre./albora.ch/

Marketing