Agjencia e OKB-së për refugjatët tha të enjten se 1 milion njerëz kanë ikur nga Ukraina që nga pushtimi i Rusisë më pak se një javë më parë, një eksod i paprecedentë në këtë shekull për shpejtësinë e tij.

Marketing

Shifra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për Refugjatët arrin në më shumë se 2% të popullsisë së Ukrainës të cilën Banka Botërore e numëronte në 44 milionë në fund të vitit 2020 në lëvizje përtej kufijve në vetëm shtatë ditë, transmeton albora.ch.

Agjencia paralajmëron se flukset dalëse janë larg përfundimit: Ajo ka parashikuar që deri në 4 milionë njerëz mund të largohen përfundimisht nga Ukraina, dhe madje ai projeksion mund të rishikohet lart.

Sipas shifrave të fundit në portalin e të dhënave në internet të UNHCR-së, i cili ende tregonte 934,000 refugjatë herët të enjten, më shumë se gjysma e refugjatëve nga Ukraina kishin shkuar në Poloninë fqinje  mbi 505,000 dhe më shumë se 116,000 kishin shkuar në Hungari në jug.

Moldavia kishte marrë më shumë se 79,000 dhe 71,200 kishin shkuar në Sllovaki./albora.ch/

Marketing