Për shkak të siguries në Swisstransplant, njerëzit mund të bëhen dhurues organesh në çdo kohë pa bërë publike indetitetin e tyre.

Marketing

Procedura tashmë është hapur.
“Kassensturz” raporton: Duket e frikshme dhe po. Bëhu dhurues organesh pa e ditur.

Kjo është e mundur falë një dallimi të qartë të sigurisë në Swisstransplant.

Adrian Lobsiger, komisioneri federal i mbrojtjes së të dhënave dhe informacionit (FDPIC), konfirmoi kërkimin e SRF-së, me kërkesë të agjencisë së lajmeve Keystone-SDA.

Ai hapi një sqarim të fakteve kundër Swisstransplant, raporton blick, përcjellë albora.ch.

Swisstransplant, operatori i regjistrit kombëtar të dhurimit të organeve, në uebsajtin e tij shkruan se dyshimet u bënë më 11 janar rreth sigurisë dhe vlefshmërisë së hyrjeve në regjistër. Për shkak se akuzat janë marrë shumë seriozisht, regjistri u mor përkohësisht jashtë linje.

Që nga e marta, regjistri është riaktivizuar, kjo pasi fondacioni dhe partnerët e tij i shqyrtuan faktet në detaje. Kontrolli nuk zbuloi ndonjë të çarë sigurie në sistem.

Të dhënat personale nuk mund të ishin parë apo përpunuar në çdo kohë. “Hyrjet ekzistuese në regjistër janë absolutisht të sigurta.”

Afërsisht 132,000 vetë janë regjistruar në regjistër, sipas raportit televiziv, një raport nga një kompani e sigurimit të informacionit tregon se regjistri i dhurimit të organeve ka të meta të rëndësishme të sigurisë “që bëjnë të mundur që çdo person të kthehet në një dhurues organesh.”

Përveç kësaj, ju mund të lexoni dhe shkarkoni të gjitha skedarët në serverin e aplikacioneve./albora.ch/

Marketing