Zyra Federale e Statistikave ka publikuar shifra të reja për pandeminë e koronës. 1400 persona përfunduan në spital me efekte anësore të vaksinimit. Ndërkohë, të prekurit nga Korona kanë marrë 22 për qind të orëve të terapisë intensive.

Marketing

Midis marsit dhe dhjetorit 2021, rreth 1,400 njerëz u shtruan në spital në Zvicër për shkak të efekteve anësore nga vaksinimet. Zyra Federale e Statistikave (BFS) shkruan të hënën. Më shumë se gjysma e shtrimeve në spital për shkak të efekteve negative të vaksinimit ndodhën midis prillit dhe korrikut 2021, në kulmin e fushatës së vaksinimit, shkruan blick.ch, transmeton Albora.ch

Në çdo rast të katërt, diagnoza kryesore ishte ethe, dëmtim i mirëqenies së përgjithshme ose keqtrajtim. Në një të katërtën tjetër të rasteve, diagnozat kryesore ishin sëmundjet e sistemit të qarkullimit të gjakut si miokarditi dhe perikarditi, si dhe insuficienca kardiake apo infarkti i miokardit.

Në personat nën moshën 50 vjeç, sëmundjet e sistemit të qarkullimit të gjakut ishin shkaku kryesor i shtrimit në spital që i atribuohet efekteve negative të një vaksinimi kundër Covid-19. Kjo ishte 37 për qind e rasteve.

Sipas Zyrës Federale të Shëndetit Publik (FOPH), rreth 6 milionë njerëz ishin vaksinuar me të paktën një dozë deri në fund të dhjetorit 2021.

Më shumë se një në tetë pacientë me Covid kërkonin kujdes intensiv

FSO vazhdon të shkruajë se sëmundjet Covid 19 janë provuar të jenë jashtëzakonisht intensive për kujdes. Në vitin 2021, rreth 43,300 shtrime në spital u diagnostikuan me Covid-19. Ky numër është më i lartë se viti 2020 (40,893). Në vitin 2020 dhe 2021, këto shtrime në spital përbënin 3 për qind të të gjitha shtrimeve në spital, por konsumonin 22 për qind të orëve të kaluara në kujdesin kritik.REKLAMAT

Sipas BFS, më shumë se gjysma e shtrimeve në spital me një diagnozë Covid-19 ndodhën në kulmin e valës së dytë pandemike midis tetorit 2020 dhe shkurtit 2021. 35 për qind u zhvilluan në tre valët pasuese midis marsit dhe dhjetorit 2021.

Sipas BFS, shtrimet në spital të pacientëve Covid-19 gjatë valës së parë të pandemisë dhe bllokimit të pjesshëm në pranverë 2020 përbënin vetëm dymbëdhjetë për qind të të gjitha shtrimeve në spital me një diagnozë Covid-19 në 2020 dhe 2021.

Shumica e njerëzve të shtruar në spital me diagnozë Covid 19 ishin meshkuj (55.6 përqind) dhe gjysma e pacientëve të shtruar në spital ishin të paktën 70 vjeç. Sipas BFS, diagnoza kryesore me shtrimin në spital në gjashtë nga dhjetë raste ishte një sëmundje e sistemit të frymëmarrjes, kryesisht pneumoni.

Më shumë se një në tetë persona të shtruar në spital me një diagnozë Covid-19 kërkonin kujdes intensiv. Kohëzgjatja e qëndrimit në terapi intensive ishte shumë e gjatë: gjysma e qëndrimeve ishin më shumë se 153 orë. Kohëzgjatja mesatare është pesë herë më e gjatë se qëndrimi në kujdesin intensiv pa diagnozë Covid-19 (29 orë).

11 për qind e pacientëve me korona vdiqën në spital. Për qëndrimet në spital me kujdes intensiv, shkalla e vdekshmërisë ishte 24.4 për qind në 2020 dhe 2021. 

Marketing