Megjithëse pandemia e koronavirusit nuk është për të qeshur, të gjithë ne kemi nevojë për një lehtësim komik herë pas here. Me këtë në mendje, The Local përpiloi disa shaka dhe citate qesharake për Zvicrën për kënaqësinë e lexuesve tanë.

Marketing

Zviceranët kanë një reputacion se janë të palëkundur dhe pa humor, por ky stereotip – si shumë të tjerë në Zvicër – nuk është domosdoshmërisht i vërtetë.

Qoftë nëse i bëjnë vetë batutat apo i dëgjojnë nga dikush tjetër, (shumica) zviceranëve u pëlqen të qeshin me shpenzimet e tyre. 

Nuk na besoni? Ja disa shaka me të cilat do të qeshin edhe zviceranët.

“Cila është gjëja më e mirë për të jetuar në Zvicër?”

“Epo, flamuri është një plus i madh”.

Një burrë që mban një çantë të madhe hyn në një bankë zvicerane.

Ai ngjitet në dritare dhe i pëshpërit shitësit: “Kam një milion franga në këtë çantë”.

Treguesi thotë: “Nuk ka nevojë të pëshpërit, zotëri. Varfëria nuk është asgjë për t’u turpëruar.”

Gjatë Luftës së Parë Botërore, Zvicra kishte 250,000 ushtarë.

Kaizeri gjerman e pyeti ambasadorin zviceran në Berlin: “Çfarë do të bënte Zvicra nëse unë do të pushtoja me 500 000 ushtarë?”

Ambasadori u përgjigj: “Gjuaj dy herë dhe shko në shtëpi”.

NATO po planifikonte të zhvillonte stërvitje ushtarake në Zvicër dhe i kërkoi ushtrisë zvicerane të merrte hua tanket e tyre.

“Sigurisht,” tha një gjeneral zviceran. “A mjafton një apo ju duhen të dyja?”

Një djalë anglez, një vajzë franceze dhe një vajzë zvicerane po diskutonin se nga vijnë foshnjat:

“Është lejleku”, tha djali anglez, “ai i sjell me një hobe”.

“Fëmijët në Francë gjenden mes lakrave”, tha vajza franceze. “Si është në Zvicër?”

“Kjo varet nga kantoni”, u përgjigj vajza zvicerane.

Dy pjesëtarë të ushtrisë zvicerane janë përleshur me thikë…

Më pas një përleshje me tapash, pastaj një luftë me piskatore, më pas një luftë për hapës shishe…

Pse djathi zviceran është produkti zyrtar i qumështit i Vatikanit?

Është djathi më i shenjtë. 

Pyetje: Ku është kryeqyteti i Zimbabvesë?

Përgjigje: Në një llogari bankare zvicerane.

Dhe ju e dini që jeni zviceran kur…

Ju pështyni çokollatën belge me neveri.

Ju bëni rezervime për të parë një film.

Befasoheni kur nuk vonoheni nga punimet në rrugë. 

Ju mendoni se spontaniteti është në rregull, por vetëm nëse është i planifikuar.

Ju flisni me gnomes të kopshtit tuaj. 

Ju caktoni një takim për të larë rrobat tuaja në ndërtesën tuaj të banesës. 

Dhe këtu janë disa gjëra qesharake që njerëzit e famshëm kanë thënë për Zvicrën.

“Zvicra do të ishte një vend i madh i madh nëse do të hekurosej. – Mark Twain

“Nuk më pëlqen Zvicra; nuk ka prodhuar gjë tjetër veç teologëve dhe kamarierëve.” – Oscar Wilde

“Zvicra është një vend i mallkuar, egoist, brutal, i vendosur në rajonin më romantik të botës.” – Lord Bajron

“Zvicra është një vend ku shumë pak gjëra fillojnë, por shumë gjëra përfundojnë. – F. Scott Fitzgerald

“Zvicra është një vend i mirë për të lindur dhe për të vdekur, por çfarë duhet bërë në mes?” – Burimi i panjohur

Nuk ju dukej qesharake asnjë nga këto shaka? Epo urime, integrimi juaj ka përfunduar!

Foto: Pixabay (Ilustrim)

Marketing