Çmimi i biletave të linjës ajrore është rritur ndjeshëm në Zvicër: rritja është 65% në katër muajt e parë të vitit, raportoi sot 20 Minuten, duke ekstrapoluar të dhënat e indeksit të çmimeve të konsumit të llogaritur nga Zyra Federale e Statistikave (FSO) në bazë të prej 34 lidhjesh mujore.

Marketing

Zyra Federale e Statistikave regjistron çmimet për 34 lidhje fluturimesh nga Zvicra çdo muaj, duke përfshirë linjat Cyrih-Dubai, Basel-Palma de Mallorca, Gjenevë-Lisbonë dhe Basel-Prishtinë.

Çmimet e fluturimeve varen nga shumë faktorë dhe ndryshojnë pothuajse çdo orë. Swiss deklaron se ato përcaktohen nga oferta dhe kërkesa.

Progresioni lidhet kryesisht me çmimin e naftës, i cili është rritur ndjeshëm që nga fillimi i luftës në Ukrainë. “Për më tepër, të gjitha linjat ajrore vuajnë nga probleme të mëdha të kapacitetit, kanë shumë pak avionë dhe personel për të përmbushur kërkesën.”

Sipas FSO-së, ndikim kanë edhe faktorët sezonalë: me afrimin e verës rritet kërkesa dhe bashkë me të edhe çmimet. Pastaj është fundi i pandemisë, shton eksperti i turizmit Urs Wagenseil. Dhe Bürgi nënvizon se ka ardhur koha që kompanitë t’i kthehen sërish fitimit, për të shlyer ndihmën e marrë në funksionin anti-Covid.

Për shkak të zhvillimit të çmimeve të naftës së papërpunuar, Zvicra njofton se çmimi i biletave të fluturimit mund të rritet edhe më shumë./albora.ch/

Marketing