Asnjëherë më parë në historinë e kompanisë Edelweiss nuk është transportuar kaq shumë pasagjerë sa në korrik, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Albora.ch . Sipas kompanisë ajrore, trendi pozitiv i udhëtimeve do të vazhdojë edhe për festat e vjeshtës dhe sezonin e ardhshëm të dimrit.

Marketing

Numri i pasagjerëve të Edelweiss Air në korrik 2022 do të tejkalojë nivelin e para krizës dhe madje është në një nivel të ri, siç njoftoi linja ajrore të mërkurën. Asnjëherë më parë në historinë e kompanisë nuk ka pasur kaq shumë të pasagjerë në një muaj sa në muajin e kaluar. Në korrik 2022, Edelweiss transportoi 304,039 pasagjerë. Kjo korrespondon me një rritje prej tre përqind krahasuar me korrikun 2019 me të njëjtën zënie prej 84 përqind. Në të njëjtën kohë, numri i fluturimeve të kryera është rritur me 16 për qind. Numri i destinacioneve për pushime të ofruara u rrit në verën e 2022 krahasuar me verën e 2019.

30 për qind në 74 destinacione në mbarë botën. Destinacionet e pushimeve në SHBA, Kanada dhe Republikën Dominikane ishin veçanërisht të njohura për pasagjerët e Edelweiss këtë korrik. Në rrugët me distanca të shkurtra dhe të mesme, janë destinacionet e pushimeve në Spanjë, Greqi dhe Itali.

Vazhdon trendi pozitiv i udhëtimeve

Bernd Bauer, CEO i Edelëeiss, është i kënaqur: “Mysafirët tanë po ndiejnë dëshirën për të udhëtuar përsëri dhe po na besojnë përsëri pas periudhës së pasigurt të pandemisë. Ne jemi shumë të kënaqur për reagimet pozitive mbi mesataren e klientëve. Fakti që Edelweiss është një partner i besueshëm për pushuesit këtë verë ka kontribuar padyshim në këtë.”

Trendi pozitiv i udhëtimeve po vazhdon edhe për festat e vjeshtës dhe sezonin e dimrit që po vjen. Siç pritej, prenotimet për muajt në vijim do të zhvillohen pozitivisht. Ka një kërkesë veçanërisht të lartë në rrugët me distanca të gjata për në destinacionet e pushimeve në Tanzani, Afrikën e Jugut, Maldive dhe Mauritius. Në rrugët me distanca të mesme, destinacionet më të njohura janë në Egjipt dhe Ishujt Kanarie.

Edelweiss Air është një degë e Lufthansa-s dhe si rrjedhim një kompani motër e Swiss International Air Lines.

Marketing