Meqenëse certifikatat janë të vlefshme për nëntë muaj pas dozës së dytë të vaksinës ose një përforcuese, “miliona certifikata zvicerane Covid do të skadojnë më së voni deri në vjeshtë”, sipas gazetës zvicerane të lajmeve 20 Minutes.

Marketing

Ndërsa shumë zviceranë morën goditjen e tyre më të fundit në fund të vitit 2021, periudha nëntëmujore së shpejti do të përfundojë.

Edhe pse ky nuk është problem brenda vendit, pasi dëshmia e vaksinimit nuk kërkohet më në Zvicër, mund të paraqesë probleme për udhëtimin.

Meqenëse shumë vende kërkojnë ende një certifikatë vaksinimi për hyrje, dhe pasi raundi i dytë i përforcuesve nuk është ende i disponueshëm në Zvicër, kjo do të thotë se një numër i madh njerëzish mund të mos jenë në gjendje të udhëtojnë jashtë vendit.

Dhe ndërsa vendet e tjera tashmë kanë filluar të administrojnë injeksione të dyta përforcuese, autoritetet shëndetësore zvicerane po zvarriten, duke mos lëshuar ende një rekomandim për dozën e katërt.

Kjo shqetëson disa deputetë, të cilët i bëjnë thirrje qeverisë që të vërë në dispozicion përforcuesit e dytë sa më shpejt të jetë e mundur.

“E kaluara ka treguar se kantonet nuk janë gjithmonë mjaftueshëm të përgatitur. Diçka e tillë nuk duhet të ndodhë më”, tha deputeti Fabian Molina, duke shtuar se kushdo që udhëton jashtë vendit duhet të mund të rivaksinohet nëse dëshiron.

Një tjetër deputete, Yvonne Feri, vuri në dukje se qeveria federale dhe kantonet duhet të përgatiten për të vaksinuar përsëri brenda një periudhe të shkurtër kohore.

Marketing