Numrat po rriten me shpejtësi, OKB ka njoftur se më shumë se dy milionë njerëz janë larguar nga Ukraina.

Marketing

Zvicra ka dërguar tashmë katër dërgesa ndihme në Ukrainë përmes Polonisë, duke përfshirë shtretër spitalor, kostume mbrojtëse mjekësore, dezinfektues, fashë, çanta gjumi, dyshekë dhe batanije.

Një paketë mbështetëse prej tetë milionë frangash është vënë gjithashtu në dispozicion të organizatave të ndryshme ndihmëse.

Zvicra gjithashtu njoftoi se do të aktivizonte ‘S-Permit’, e cila lehtëson mbrojtjen emergjente. S-Permit i lejon njerëzit të jetojnë dhe punojnë në Zvicër për një vit, me mundësi vazhdimi.

Përndryshe, ukrainasve u lejohet të qëndrojnë për 90 ditë pa vizë në Zvicër, shkruan thelocal.ch.

Cyrihu ngriti të martën një qendër pritjeje në një kazermë ushtarake pranë stacionit kryesor të trenit. Refugjatët do të pajisen me ndihmë emergjente, duke përfshirë rroba, bileta dhe para.

Me rreth 6,500 ukrainas që jetojnë në Zvicër, ka gjithashtu një kapacitet të konsiderueshëm për njerëzit që të pranojnë ata që ikin nga konflikti në mënyrë joformale.

Në baza zyrtare, si mëngjesin e së martës, Zvicra kishte ngritur 5000 vende në qendrat e azilit në të gjithë vendin.

Deri më tani, atje janë vendosur tashmë 847 refugjatë. Përveç kësaj, më shumë se 11,000 individë privatë kanë dalë vullnetarë për të pritur refugjatë në shtëpitë e tyre, duke arritur në rreth 31,000 shtretër./albora.ch/

Marketing