Vendet evropiane konkurrojnë në Eurovizion, si dhe vendet jashtë kontinentit tonë. Nëse e keni pyetur ndonjëherë veten pse edhe përfaqësueset e Australisë kanë shanse të triumfojnë në këtë kompeticion, shpjegimi është shumë i thjeshtë.

Marketing

Domethënë, edhe pse në aspektin gjeografik nuk ka logjikë që Australia të marrë pjesë në Eurovision, megjithatë kjo ndodh sepse kjo garë është shumë e pëlqyer në këtë vend.

Eurovizioni është shumë i ndjekur në Australi

Në Australi, Eurovizioni ndiqet ndoshta më shumë se në çdo vend evropian, ndaj organizatorët menduan se shikueshmëria mund të ishte edhe më e lartë nëse Australia do të dërgonte çdo vit përfaqësuesin e saj në garë.

Në vitin 2014, ata morën një ftesë zyrtare për të performuar në gjysmëfinale, por në pjesën argëtuese të programit. Tashmë vitin e ardhshëm ata morën pjesë në pjesën konkurruese. Më pas ata u përfaqësuan nga Guy Sebastian me këngën “Tonight Again”, e cila përfundimisht përfundoi në vendin e pestë.

Ishte planifikuar që Australia të merrte pjesë vetëm në vitin 2015 dhe vitin e ardhshëm nëse do të fitonte, por vendi nuk mungonte më në Eurovizion. Tashmë në vitin 2016, ata zunë vendin e dytë në një konkurs muzikor popullor me këngën “Sound of Silence” kënduar nga Dami Im.

Këtë vit ata përfaqësohen nga Voyager

Australia këtë vit përfaqësohet nga Voyager me këngën “Promise”, e cila aktualisht është e 19-ta në bastet e Eurovizionit. Megjithatë, nëse Australia fiton, ajo do të duhet të zgjedhë një vend evropian për të bërë të gjithë punën për të pritur Eurovizionin në emër të saj, pasi nuk ka plane që konkursi të zhvillohet në një kontinent tjetër.

Marketing