Një ish-çift i martuar nga Cyrihu thuhet se i kanë nënshtruar fëmijët e tyre në një regjim të vërtetë torture për vite me radhë. Prokuroria publike tani kërkon që të dy të dënohen edhe më rëndë se në aktgjykimin e fundit

Marketing

Një grua zvicerane (50) dhe bashkëshorti i saj me rrënjë kosovare (51) i torturuan fëmijët e tyre për vite me radhë. Ata duhej të hanin të vjellat e tyre, të qëndronin në bodrum për ditë të tëra dhe të vuanin sistematikisht nga uria. Dy vite më parë, prindërit horror u dënuan me 16.5 dhe 12 vjet burg në Gjykatën e Qarkut të Cyrihut.

Por çështja u dërgua në Gjykatën e Lartë. E prokuroria publike tani kërkon dënim edhe më të ashpër, siç ishte paralajmëruar të martën.

Prokurori kërkoi një dënim të ri me 19.5 vite burg për babain. Kjo është tre vjet më shumë se në gjykimin e fundit. Prokurori kërkoi një dënim të ri me 15 vite burg për nënën.

Për prokurorin është vërtetuar se dy të akuzuarit kanë mbyllur pothuajse çdo natë dhe në fundjavë për katër vjet dy fëmijët më të prekur, një djalë dhe një vajzë.

Fillimisht ndodhi në dhomën e fëmijëve, më vonë në bodrumin e pa ngrohur – ndonjëherë në errësirë ​​pa dritë. Sipas aktakuzës, vajza dhe djali vetëm rrallë lejoheshin të shkonin në tualet dhe duhej të qetësoheshin në dyshemenë e dhomës së fëmijëve ose në bodrum.

Me dashje iu mohua ushqimi

Një herë prindërit e detyruan vajzën të hante të vjellat dhe djalin jashtëqitjet e tij. Fëmijëve iu desh të uleshin në kokë në pelena të njomura me urinë dhe të qëndronin të palëvizur për orë të tëra.

Ashtu si përpara gjykatës së rrethit, asnjëri nga të dy nuk e pa fajin në gjykatën e sipërme, por ia kaloi tjetrit. Prandaj, të dy kërkojnë një pafajësi. Ndërsa babai ishte i heshtur, nëna theksoi se kishte bërë gjithmonë më të mirën dhe nuk i kishte prekur kurrë fëmijët.

Fajin e kishte edhe burri që fëmijët ishin të kequshqyer. “Më ka ndaluar të shkoj të blej ushqime”. Djali peshonte vetëm 18.5 kilogramë në moshën nëntë vjeçare. Megjithatë, prokurorit e ka të qartë se të dy kanë qenë bashkërisht përgjegjës për martirizimin e shtatë fëmijëve.

Tmerri mori fund vetëm kur vetë vajza u lut që ta lejonin të shkonte në një shtëpi. Vetëm atëherë nëna kontaktoi zyrën e mirëqenies sociale. Fëmijët, të cilët tani janë të rinj në moshë madhore, për shkak të këtij “edukimi” herë pas here duhet të merrnin sigurimin e aftësisë së kufizuar dhe janë të dëmtuar përgjithmonë mendërisht dhe fizikisht. Vendimi ndaj prindërve torturues pritet të hapet në janar.

Marketing