Norovirusi është një virus, i cili përcillet me të vjella dhe shfaqet zakonisht gjatë dimrit.

Marketing

Shkollat dhe shtëpitë e kujdesit në Britani kanë raportuar një numër në rritje të rasteve me norovirus, derisa fëmijët po kthehen në shkollë.

Rastet e këtij virusi janë 49 për qind më të larta sesa pritet në këtë periudhë të vitit.

Agjencia e Sigurisë Shëndetësore e Mbretërisë së Bashkuar (UKHSA) raportoi 279 shpërthime midis 1 dhe 22 gushtit.

Mesatarja për këtë periudhë të vitit është rreth 187 për të njëjtën periudhë, raporton The Sun.

Vitin e kaluar pa një rritje të shpërthimeve të rënda të sëmundjes së të vjellave që para fillimit të pandemisë, kur të gjithë ishin të distancuar nga shoqëria.

Simptomat kryesore janë të vjellat, diarreja, dhimbja e kokës dhe temperatura e lartë.

Marketing