Papunësia mbeti stabile në Zvicër në janar, por u rrit lehtë në Ticino dhe Graubünden. Në nivelin kombëtar, norma qëndroi si në dhjetor.

Marketing

Sipas të dhënave të publikuara sot nga Sekretariati Shtetëror për Çështje Ekonomike (Seco), numri i të papunëve të regjistruar në zyrat rajonale të punësimit (RAV), në janar të 2021 kishte arritur nivelin më të lartë që nga viti 2010 (mbi 261,000), u rrit në 122,268,

Një rritje prej 540 persona krahasuar me dhjetorin, por një rënie prej 47,485 gjatë një periudhe dymbëdhjetë mujore, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Në periudhën korresponduese të vitit të 2021 (nëntor 2020, periudha e shënuar nga epidemia), ishin regjistruar 19.2 milionë orë të humbura, të shpërndara mbi 296,592 njerëz në 34,311 kompani.

Gjithashtu në nëntor 2848 njerëzit shteruan të drejtën e tyre për përfitime të sigurimit të papunësisë./albora.ch/

Marketing