Në sfondin e tensioneve në Ukrainë, NATO po vendos njësi shtesë ushtarake në gatishmëri dhe po dërgon më shumë anije dhe avionë ushtarakë në Evropën Lindore, transmeton albora.ch.

Marketing

Me qëllim të përqendrimit të trupave ruse pranë Ukrainës, NATO tha se po rritë praninë “parandaluese” në rajonin e Detit Baltik. Një numër anëtarësh të aleancës ushtarake prej 30 vendesh ofruan trupa dhe pajisje. /20min.ch/

“Danimarka thuhet se do të dërgojë një fregatë në Detin Baltik dhe do të vendosë avionë luftarakë F-16 në Lituani. Spanja po dërgon anije për t’u bashkuar me forcat ekzistuese detare të NATO-s dhe po shqyrton dërgimin e avionëve luftarakë në Bullgari. Franca është gati të dërgojë trupa në Bullgari”, tha NATO.

“NATO do të vazhdojë të marrë të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur dhe mbrojtur aleatët”, tha aleanca ushtarake. Këtu përfshihet forcimi i “pjesës lindore” të aleancës. Ne gjithmonë do t’i përgjigjemi çdo përkeqësimi në mjedisin tonë të sigurisë, duke përfshirë forcimin e mbrojtjes sonë të përbashkët”, deklaroi Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg. /albora.ch/

Marketing