“Ju lutem më ndihmoni” – me këto fjalë të dëshpëruara një fëmijë dhjetëvjeçar iu drejtua Presidentit Federal vitin e kaluar. Ajo jeton prej gati dy vitesh në mes të mosmarrëveshjes së prindërve për kujdestarinë. Fatkeqësisht jo një rast i izoluar – dhe një skenë nga e cila vuajnë veçanërisht fëmijët.

Marketing

osmarrëveshje tjetër për kujdestarinë. Prindërit nuk kanë dy vite që grinden me njëri-tjetrin këtu, por bashkë kundër zyrës së mirëqenies së të rinjve dhe gjykatës. I pari i kishte marrë fëmijët çiftit për shkak se nëna mësohet se vuante nga një sëmundje mendore. Kjo nuk u përcaktua nga një psikiatër, por nga punonjësit socialë të zyrës së mirëqenies së të rinjve. Çifti humbi kujdestarinë në dy raste, shkruan Kronen Zeitung, përcjell Albora.ch

Masa e heqjes së paraburgimit justifikohet vetëm në raste ekstreme.

Nga vendimi i OGH

Më pas Gjykata e Lartë (OGH) foli një fjalë pushteti dhe qortoi gjykatën e parë dhe të dytë. Fëmijët duhet të hiqen vetëm si një masë ekstreme në rast të një rreziku masiv. Kjo nuk mund të përcaktohet mjaftueshëm këtu. Procedura tani përsëritet. Zyra e mirëqenies për të rinjtë tashmë ka refuzuar të zgjasë kontaktin tashmë shumë të kufizuar të prindërve. Gjithashtu, nuk është e mundur të kthehen fëmijët pasi janë vendosur në familjet kujdestare pas dy vitesh.

Procedura e zvarritur
për vite me radhë Një tjetër baba po lufton prej gjashtë vitesh për t’u lejuar të takohet me fëmijët e tij rregullisht. Burri nuk duhet të ketë qenë kurrë fajtor për asgjë dhe financon bujarisht jetën e pasardhësve të tij dhe të ish-gruas së tij. Megjithatë, kjo e fundit parandalon kontaktin mes babait dhe fëmijëve. Deri më tani kjo ka kaluar në gjykatën kompetente. Deri më tani, praktikisht asnjë kërkesë e babait nuk është pranuar. Për shembull, në një festë të përbashkët Krishtlindjesh ose fundjavë me fëmijët. Përkundrazi: Nuk sigurohet as që nëna të respektojë të drejtën e kontaktit dhe të vizitës. Babai ka shumë muaj që nuk i ka parë apo dëgjuar fëmijët e tij.

gjykata e njëanshme?
Në këtë rast, të gjithë ekspertët e thirrur nga gjykata nga zyra e mirëqenies rinore, mbështetja e gjykatës për të rinjtë, etj. mbrojnë shprehimisht që fëmijët të jetojnë me të dy prindërit. Por nuk ndryshon asgjë. Pastaj, kohët e fundit, zhurma. Pas gjashtë vitesh procedime, gjyqtari përgjegjës u deklarua papritur i njëanshëm. Me cilat pasoja aktualisht nuk është e parashikueshme. Në çdo rast, dëmi emocional dhe financiar është i madh. Fëmijët janë të larguar nga babai i tyre. Shpenzimet e tij ligjore dhe procedurale deri më tani kanë shkuar në rreth 150 mijë euro. Ndaj një avokati të përfshirë u hap procedimi disiplinor.
Pas gjashtë vjetësh, u bë deklarimi i njëanshmërisë.

Nevojiten kushte më të mira kornizë
Ndjenja e pafuqisë së të prekurve është e kuptueshme për shkak të përvojave të tilla. Në gjykatë dhe në zyrën e mirëqenies së të rinjve janë ulur vetëm njerëz. Presidenti Federal nuk mund të ndihmojë në këto raste. Ai nuk është përgjegjës. Zyra e tij ligjore e informoi fëmijën e dëshpëruar që në rastin e parë. Politika është ende në kërkesë. Mund të krijojë kushtet kornizë që procedura të tilla të negociohen gjithmonë shpejt dhe me ndjeshmërinë e nevojshme. Këtë duan edhe ekspertët. Apo vazhdoni të pranoni shpirtrat e fëmijëve të thyer si dëm kolateral?

Marketing